Старши треньорът на „Нефтохимик” Христо Янев разкри след победата над „Локо” /ГО/ с 4:1, че желанието му да прекрати работата си в бургаския клуба не се е променило. Той заяви, че причината за това решение е несходство във вижданията за развитието на отбора с част от ръководството.

„Имам сериозни разногласия с ръководството на „Нефтохимик”. Не виждам как мнението ми ще се промени и няма как да работя с такива хора. Оставката ми още е там и ако трябва ще депозирам друга молба в реални срокове. Изпълнихме целта да не сме последни в групата. За 2017-та година имаме едва четири загуби. Колко отбора от първенството имат такива резултати? Ясно е, че когато се разделим, аз ще остана с най-добри чувства и ще помня добрите моменти. Тук съм, защото на УС е гласувано да не ми приемат оставката и съм тук, за да си свърша работата.

Според запознати в основата на труса с треньорската оставка стои спортно-техническия директор на клуба Станимир Димитров. Именно с него Янев имал разногласия.

„Ръководството ще прецени дали ще съм начело за баражите. Смятам, че разногласията ми с ръководството са причина да нямам нужното доверие. Всеки един от нас, треньорите, трябва да отстоява идеите и позицията си. Искам да бъда коректен с клуба заради феновете и хората, с които работя. Но трябва да има единомислие в един отбор и ясни критерии за всичко, което се случва,” каза Янев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen + fourteen =