Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Средец за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо каналджията Димитър С.

Димитър С. е привлечен като обвиняем за това, че на 24.04.2017 г. в района на с. Дебелт, в съучастие като извършител с Георги П., противозаконно подпомогнал 10 чужденци от Ирак, Пакистан и Афганистан да преминават в страната. Деянието е извършено чрез използване на два леки автомобила и по отношение на повече от едно лице.

Окръжният съд на Бургас прие като правилен извода на първоинстанционния съд, че може да се направи обосновано предположение, че Димитър С. е извършил престъплението, за което е обвинен. Също и че съществува реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие, ако не бъде задържан.

Видно от приложената справка за съдимост, Димитър С. е многократно осъждан, като е изтърпявал и ефективни наказания „Лишаване от свобода“, които за настоящата съдебна инстанция очевидно не са изиграли своя поправителен и превъзпитателен ефект.

Наличието на реална опасност от укриване, съдът обосновава от данните по делото, че при появата на полицейските автомобили, Димитър С. е направил опит да избяга с управлявания от него автомобил.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви