KODAK Digital Still Camera

Националният омбудсман Мая Манолова е приела над 100 жалби от бургазлии от началото на годината. Основно недоволството на хората е свързано с частни съдебни изпълнители и монополни дружества. Това сподели самата Манолова при посещението си днес в Бургас, където тя се срещна с бившия обществен посредник Таньо Атанасов и неговия наследник Тодор Стамболиев.

Манолова сподели, че битката й с частните съдебни изпълнители е много сериозна и вчера е получила писмо от тяхната камара, в което те искат информация, за това колко жалби има институцията от граждани срещу тях. „Тези хора, вместо да се засрамят от начините, по които част от тях процедират, са видели враг в мое лице. В Народното събрание ще внеса пакет от мерки, с които се иска да се намалят правата на частните съдебни изпълнители и да бъде засилена защитата на гражданите срещу техните своеволия“, заяви тя.

Тя допълни, че е много важно да има обществени посредници във всички големи български градове. Според нея именно те могат да защитят гражданите, точно както така правил и Таню Атанасов в Бургас. „Сигурна съм, че има общини, в които нарочно не се избират омбудсмани, за да не им се създават допълнителни главоболия. Таню Атанасов беше един от добрите примери за обществени посредници. Той е един от доблестните защитници на гражданските права. В резултат на неговата защита много хора постигнаха справедливост“, каза още тя.

Манолова ще посети и рибарското селище Ченгене скеле, където ще се срещне с местни рибари. „Един от първите ми ангажименти беше към тях. Въпросът с узаконяването там се движи напред. Ще настоявам депутатите от бургаски регион да помогнат за решаването на този проблем“, завърши Манолова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви