Актьорският състав на филмовата класика „Кръстникът“ се събра отново тази събота в Манхатън. Това е близо половин век, след като поредицата излезе по екраните. Режисьорът Франсис Форд Копола, Ал Пачино, Робърт де Ниро, Джеймс Каан, Даян Кийтън, Талия Шайър и Робърт Дювал посетиха заедно панел от нюйоркския филмов фестивал „Трайбека“.

Срещата отбелязва 45 години от създаването на филма. На нея бяха прожектирани и първите две части на трилогията. „Кръстникът“ разказва историята на двамата от доновете на италианската мафия в САЩ. Вито и Майкъл Корлеоне са изиграни от Марлон Брандо и Ал Пачино.

Преди началото на филма обаче продуцентите от „Парамаунт пикчърс“ обмислят да уволнят режисьора Копола.  Защото не искат в лентата да участват нито Брандо, нито Пачино. За ролята си Марлон Брандо трябва да пълни бузите си с памук и да преправя гласа си, за да може да изгради разпознаваемия образ на „кръстникът“ на мафията Вито Корлеоне.

„Той напълно се превъплъщаваше в героя“, каза Копола за работата си преди половин век с известния актьор. Един от основателите на фестивала „Трайбека“ е Робърт де Ниро в опит да съживи Манхатън след атентатите от 11 септември 2001 г.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

12 − six =