Идеята е на левицата за създаване на временна комисия, която да установи пропуските и нарушенията в дейността на Агенция „Пътна инфраструктура“ и бившата Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ при провеждането и изпълнението на процедури по изграждането на магистралите и пътищата.

Александър Ненков от ГЕРБ заподозря, че целта е да се атакува най-силната страна на управлението на Бойко Борисов. „Колегите от БСП искат да направят от ефекта дефект“, заподозря и колегата му Данаил Кирилов. Това далеч не е най-значимия казус, смята той. Освен това такава комисия щяла да изземе функциите на прокуратурата.

„Няма нищо по-естествено колегите от ГЕРБ да подкрепят Комисията за магистралите“, настоя червеният Жельо Бойчев. Той настоя законодателят да проучи съмненията около строителството на аутобаните заради скандалите от последните дни. За всички съмнения, които има, българският парламент е мястото, където те могат да получат своя отговор и да бъдат разсеяни, категоричен бе Бойчев.

„По магистралите се слага пепел“, включи се и Кирил Добрев. „Кой не е карал по магистралите и не му е отскачала главата, кой не е хващал морска болест?“, попита социалистът.

„Нищо няма да остане скрито-покрито“, ядоса се и Теменужка Петкова. Според Таско Ерменков, прозрачно трябва да се харчат милиардите за магистрали. „За десет години управление на ГЕРБ, България се превърна в една модерна държава“, включи се отново Александър Ненков.

„Всички сме свидетели на това, което искат да провокират колегите от БСП. Те искат да забравят загубата на изборите и да замажат очите на избирателите си. Дискомфортът, който се усеща на магистралите, е в участъците построени от Сергей Станишев. В действителност тези участици са много малки“, обяви Цветанов.

При разпределението на комисиите сме предвидили вие да вземете комисията за председателството, не защото го заслужавате, а защото това е демократичният начин. Посочи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов към БСП по повод предложението Деница Златева от служебния кабинет да отговаря за председателството на ЕС през 2018 година и в редовния кабинет. „Винаги казваме, че трябва да търсим точки около които да се обединяваме“, посочи той и допълни, че по председателството на ЕС през 2018 година трябва да има приемственост, защото това е национална кауза.

Цветан Цветанов обясни, че с предложението към Деница Златева от ГЕРБ са искали да покажат, че председателството е приоритет. „Явно вашият подход и манталитет е да рушите, да всявате омраза и разединение“, коментира той към БСП. „Утре ще бъде гласуван кабинетът „Борисов 3“, ще направим всичко възможно да не допускаме вашите грешки, както и да не допускаме наши отново“, обясни Цветан Цветанов.

Според него БСП продължават да са в предизборен период. „Успяхте да спечелите президентските избори и повярвахте, че това е вашата подкрепа, но не е- никой не иска БСП на власт“, заяви председателят на групата на ГЕРБ в парламента. „Страната ни ще бъде пример в ЕС, както по политики, така и по председателството“, каза още Цветан Цветанов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

14 + 6 =