На европейското първенство в Нови Сад България ще бъде представена от най-добрите си борци. Сред тях е Светослав Димитров от клуб „Черноморец”. Бургаският състезател ще участва в свободния стил, в категория до 74 кг. В отбора са световният шампион от 2010-а Михаил Ганев /97 кг/ и Борислав Новачков /65 кг/, настоящ носител на златния пояс „Дан Колов”. При класиците са опитният Иво Ангелов /59 кг/, световен и европейски шампион от 2013- г., Николай Байряков /85/, пети от олимпиадата Рио 2016, Даниел Александров /80/, трети от Евро 2015. Първите схватки са на 2 май.

Българска федерация по борба обяви съставите за участие в Европейското първенство по свободна и класическа борба за момчета и момичета в сръбската столица Белград (19-21 май). От направените заявки сред утвърдените имена са двама възпитаници на клуб „Черноморец – класическа борба”. Това са Петър Шулеков /кат. до 42 кг/ и Мартин Димитров /кат. до 59 кг/. Бургаските борци са шампиони от Държавните лични първенства в своите категории. Техен треньор е Златомир Стоянов.

Средецкият „Странджа 2001” изпраща за европейското първенство две дами. На тепиха ще излязат Ирена Бинкова /48 кг/ и Ванеса Калоянова /57 кг/. По регламент на федерацията състезателите ще участват в европейското на свои разноски.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви