Пада възрастовата граница за употреба на наркотици. Това сочат данни на статистиката за областта. От общия брой /149/на лицата извършили престъпления на възраст от 8 до 17 години, 46 лица са регистрирани за престъпления свързани с наркотици, 25 – за унищожаване и повреждане на имущество, 15 – за хулиганство.

Малолетните и непълнолетните, преминали през детска педагогическа стая /ДПС/ за извършени противообществени прояви през 2016 г., са 149. Момичетата са 37, а момчетата – 112. Най-голям е броят и делът на малолетните и непълнолетните, преминали през ДПС, за употреба на психоактивни вещества – 30, за бягство от дома – 29, за повреждане на обществена или частна собственост – 25 и за хулиганство – 19 лица.

Кражбите на имущество остават най-разпространените престъпления, извършвани от малолетните и непълнолетните. Извършителите на кражби са 221 лица, или 66.4% от всички лица, водени на отчет в детска педагогическа стая /ДПС/ за извършени престъпления. Най-висок е делът на малолетните и непълнолетните лица, извършители на домови кражби – 37.6% (83 лица) и на кражби от магазини или други търговски обекти – 26.2% (58 деца).

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви