ИАРА подгони бракониерите, иззе 22 хрилни мрежи и дари 500 кг риба

В периода 23-28.04. бургаските инспектори направиха общо пет проверки

0
255

Засилени проверки извършват от ИАРА в сезона на забранения улов на риба. В периода 23-28.04. бургаските инспектори направиха общо пет проверки. Още в първия ден при съвместна акция с четвърто РПУ на МВР – гр. Бургас е спрян лек автомобил, превозващ риба от вида „Сребриста каракуда“. Липса на декларация за произход, декларация за първа продажба или търговски документ за превозваната риба установи проверката. На нарушителя е съставен акт. Рибата – 100 кг, е иззета и дарена на социален патронаж – гр. Созопол.

На 26 и 27.04. с патрулна лодка ИАРА 29 е извършена проверка на яз. Мандра. В работно положение са намерени 22 броя хрилни мрежи с обща дължина 2 200 м. Същите са извадени от водите на язовира от инспекторите на РК Бургас. Съставени са протоколи на неизвестни извършители. Рибата от вида „Сребриста каракуда“ с общо тегло 51 кг е върната обратно във водата.

На 28.04. съвместно със служители на четвърто РПУ на МВР – гр. Бургас е заловен лек автомобил, превозващ риба от вида „Сребриста каракуда“, с количество от 400 кг. Съставен е акт. Рибата е иззета и дарена на Социялен патронаж – Бургас.

По сигнал на гражданин за извършване на любителски риболов на ез. Вая по време на забрана е заловен нарушител с 3 броя въдици. Съставен е един акт.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here