Оспорвана битка за първото място и много адреналин поднесе маратонският формат на Баха 500, Румъния. Цветомир Иванчев и Ивайло Николов с Hyundai Santa Fe T1 показаха изключителни професионализъм и издръжливост, като успешно финишираха 500-те километра на второ място в своя клас и второ в общото генерално класиране.

Поради инцидентът с навлизане в езерото, заради неточност в пътната книга, Иванчев и Николов загубиха 40 минути, докато изкарат състезателната машина обратно на трасето. Въпреки това, техният Hyundai Santa Fe T1 не е претърпял сериозни поражения и е успял да догони конкуренцията, достигайки до втората позиция в своя клас и генералното класиране.

За да навакса изгубеното време, тандемът Иванчев/Николов е настъпил газта, развивайки скорост между 80 и 120 км/ч по неравните и трудни румънски терени. След това тежко изпитание, благодарение на опита на екипажа и издръжливостта на офроуд автомобила, Hyundai Off-road Racing Team заслужено ще приберат в България купата за второ място.

Прототипът Hyundai Santa Fe T1 е с 300 к.с., 600 Нм максимален въртящ момент и 3,0-литров двигател. Окачването е койлоувъри с по два амортисьора на колело. Предавателната кутия е Н-образна 5-степенна.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви