Шестима души, сред които и една жена, са задържани след полицейската акция, която обхвана Бургас и региона последните два дни. Групата е превозила 10 незаконно преминали турската границата ни иракчани, афганистанци и пакистанец до София.  Мигрантите са транспортирани основно с два автомобила – Сеат и БМВ.

Задържаните са Георги Панчев 28-годишен от Карнобат, на когото е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. С постоянна мярка за неотклонение задържане под стража са Димитър Стоянов 43-годишен от  Карнобат, Филип Боянов 30-годишен от Средец, Ради Гарджев от Карнобат, Дарина Косева 32-годишна от Бургас и Андрей Тодоров 33-годишен от Средец.

Двама от арестуваните са признали вината си и срещу тях е повдигнато обвинение по член 281 от НК. За деянието се предвижда затвор от 1 до 6 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева. В момента се разследват други предходни деяния на задържаните лица за периода 2015 – 2017 година.

Информация за акцията беше съобщена днес на брифинг, в който взеха участие Административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров, зам.-административният ръководител на Апелативна прокуратура –Бургас Йовита Григорова и директорът на ОДМВР –Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви