Стана ясен пълният състав на журито, което ще връчи наградата „Златна палма” на 70-то издание на фестивала в Кан. Още на 1.2. беше оповестено, че Председател на журито ще е Педро Алмодовар ( 5 номинации за „Златна палма” и награда за режисура – „Всичко за майка ми” ). Той ще се съветва с американските актьори Уил Смит и Джесика Частейн.

В журито са още италианският режисьор Паоло Сорентино (6 номинации за „Златна палма” и награда на журито за „Звездата – изумителният живот на Джулио Андреоти”), китайската актриса Бингбинг Фан, немската режисьорка Марен Аде („Тони Ердман” с награда на ФИПРЕССИ в Кан и номинация за „Златна палма”).

Домакините ще бъдат представени от френската актриса и режисьор Аньес Жауи (награда за най-добър сценарий за „Като картина” и номинация за „Златна палма”) и френският композитор Габриел Яред. В състава на журито влиза и южнокорейският режисьор Чан-уук Парк (3 номинации за „Златна палма” и две отличия на журито за “Oldboy” и “Thirst”).

Журито в секцията „Особен поглед” ще бъде председателствано от Ума Търман, а това, което ще връчи наградата „Златна камера” ще е начело със Сандрин Киберлен.

70-ят филмов фестивал в Кан ще се проведе от 17 до 28 май 2017 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви