Съдят мъж, нападнал и ограбил финландка

Златко М. бил задържан от полицията по –късно, като при претърсване на дома му е открит и горепосочения мобилен телефон

0
108

Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Златко М. ( на 30г. от гр. Бургас). Той е подсъдим за това, че на 18.09.2016г. в гр. Бургас, действайки при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи на обща стойност от 413лв. от владението на финландка. При грабежа той употребил сила – издърпал дамската чанта на пострадалата, а при дърпането охлузил врата й.

Пострадалата пристигнала заедно със съпруга си вечерта на 17.09.2016г. на летище Бургас с директен полет от Финландия. Настанили се в хотел „Приморец”. Обратно за Финландия трябвало да отлетят на 20.09.2016 г.

Вечерта на 18.09.2016 г. около 19.00 часа пострадалата и съпругът й посетили ресторант „Етно” в гр. Бургас. Около 22.00 часа си тръгнали от ресторанта, като решили да пийнат по едно питие на друго място. Влезнали в друго заведение на същия собственик – ресторант „Розе”, където консумирали алкохол. Към 23.00 часа семейството решили да се приберат в хотела си, като до там минат напряко по тъмните улички. Пострадалата преметнала дръжката на дамската си чанта, като самата чанта била до десния й хълбок. В чантата си, пострадалата носела паспорта си и този на съпруга й, мобилен телефон “Нокия Лумия” със слушалки и зарядното за него, а в дамския си портфейл също от естествена кожа имала банкнота от 20 евро. В чантата имало и други вещи и лични документи, които били на обща стойност 413лв.

По същото време към кръстовището между ул.” Антим 1” и „Митрополит Симеон” се движел подсъдимият заедно със свой приятел. Когато видял чантата на пострадалата да виси на хълбока й, подсъдимият решил да я издърпа и да я вземе заедно с вещите, които се намират в нея. За това свое решение Златко М. не казал нищо на приятеля си. Когато подсъдимият се приближил до пострадалата, хванал с ръце чантата и я дръпнал силно, докато дръжката на чантата не се скъсала, а самата чанта останала в ръцете му. След това побягнал, а след него виждайки го, че бяга, побягнал и спътникът му. Пострадалата първоначално не разбрала какво се случва, усетила силна болка в областта на лявата страна на врата си, а след това забелязала, че чантата й липсва.

След като се отдалечили, Златко М. отворил чантата и видял, че в нея има различни вещи. Той изхвърлил непосредствено до оградата на „Търговската гимназия” чантата на пострадалата, заедно с калъфа за очила и кърпичката, а останалите вещи взел за да ги разгледа. С таксиметров автомобил двамата с приятеля си се придвижили до к-с „Славейков”. Златко М. платил за таксиметровата услуга с банкнотата от 20 евро, като рестото получил в български лева. В к-с „Славейков” изхвърлил паспортите и пластиките.

Златко М. бил задържан от полицията по –късно, като при претърсване на дома му е открит и горепосочения мобилен телефон.

Окръжен съд –Бургас е насрочил заседанието си за 16.05.2016г.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here