Напук на демографските прогнози населението на Бургас се увеличава ежегодно

Бургас е и на едно от челните места по относителен дял на населението под 15 години

0
147

Населението на Бургас се увеличава, а тази тенденция е трайна и лесно проследима, съобщиха от Общината. Това показват официалните данни на ГРАО, които са единствените достоверни у нас. Нямаме обяснение защо, но вчера в новинарски сайт се появи информация с обратен знак, че населението на Бургас намалява, взета неясно откъде. Затова, в интерес на истината, публикуваме официалните данни и заявяваме, че всички други твърдения са манипулативни.

Официалните данни показват, че от 2013 до 2017 г. броят на жителите на община Бургас, както и на град Бургас, нараства ежегодно. Ръстът за миналата година е 0,19 %, а за настоящата 0.07 % и то само за първите два измерени месеца – януари и февруари.

Статистиката дори не „лови“ жителите на съседни градове и области, които пребивават в Бургас без адресна регистрация, както и много от чужденците. Подходящ е примерът с гражданите на Руската федерация – над 740 техни деца, например, са записани да учат в бургаски училища в момента. Бургас е и на едно от челните места по относителен дял на населението под 15 години.

Остави отговор

Please enter your comment!
Please enter your name here