Кубрат Пулев и Кевин Джонсън направиха открита тренировка в Парк център „София“ преди мача помежду си в „Арена Армеец“ на 28 април. Както е известно, залогът за този дуел е огромен, защото победителят от него ще получи правото да се бие за световната титла на Международната боксова федерация (IBF), който пък ще стане ясен след мегасблъсъка Антъни Джошуа – Владимир Кличко на 29-и.

Въпреки че Кобрата е супер фаворит срещу Джонсън, американецът не се смята за обречен на ринга и след като се разграничи от тези очаквания на пресконференцията вчера, сега се надъха още повече. Кинг Конг каза, че българската публика не го интересува и не е притеснен, че Пулев ще получи огромна подкрепа от трибуните, защото „на ринга сме само двамата“.

След като направи своята открита тренировка пък Кобрата поднесе торта на треньора си Ули Вегнер, който в сряда, 26 април, празнува 75-ия си рожден ден. Германският специалист изрази радостта си, че именно в България празнува  личния си празник и пожела успех на Кобрата.

Пулев бе лаконичен от ринга и единствено увери, че е добре подготвен и напълно готов да се изправи срещу Джонсън и си пожела само Бог да е с него.

„Чувствам се добре, чувствам се здрав и добре подготвен. Бог е с мен, а аз съм след него. Честитих рождения ден на треньора си Ули Вегнер. За мен винаги е било удоволствие да играя в България в това красиво време, удоволствие е пред такава публика да изляза, затова им благодаря винаги“, каза накратко Кобрата след края на откритата тренировка.

Победителят от мача Пулев – Джонсън ще стане претендент за световната титла на Мждународната боксова федерация, която пък ще бъде решена в мегасблъсъка на „Уембли“ на 29 април между Антъни Джошуа и Владимир Кличко.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви