В края на месец април Сдружение SOS-ПТП и БЧК Бургас ще организират кампанията „Избирам живота“. В рамките на един месец представители на Сдружението, съвместно с представители на БЧК Бургас, ще организират лекции в часовете по ПДП (Първа Долекарска Помощ), които са задължителни за младите водачи на МПС-та и за бъдещите шофьори. На тези лекции на кандидат шофьорите ще бъде прожектиран кратък филм, който показва най-честите причини за ПТП, както и как да се предпазим от тях.

Статистиката показва, че за младите водачи, опасността от участие в ПТП е до четири пъти по-голяма от тази на водачите с опит. Именно поради тази причина двете организации са категорични, че тази лекция ще е от изключителна полза за бъдещите шофьори. Освен това в часовете по ПДП (Първа Долекарска Помощ) присъстват и много абитуриенти, а както е известно по време на техните балове процентът на катастрофи нараства. Лекциите ще се провеждат в областният център на БЧК Бургас.

Интересен факт е, че в лекциите ще присъства и една много любопитна личност, наречена „Посланик на живота“. В ролята на този посланик ще влезе момиче-член на Сдружение SOS-ПТП,  което преди няколко години претърпя изключително тежко ПТП, при което пострада жестоко. В момента все още тече нейното възстановяване, но с всеки изминал ден тя показва невероятна вола за живот и борба с тежките удари на съдбата. „Посланик на живота“ ще води лекцията с младите водачи, ще бъде техен ментор относно това какво преживява човек, който попадне в ПТП и как може да намерим вола да се преборим с това.

„Кампанията Избирам живота е нещо, с което се надяваме да покажем на бъдещите водачи на МПС, какви са опасностите, които ги очакват на пътя. Знаем, че за тях би било само от полза, ако са наясно с това, кои са най-честите причини за ПТП-та и как можем да се предпазим от тях. Благодарим на БЧК Бургас, че за поредна година са наш активен партньор в борбата с „войната по пътищата“ на България. Вече в нашето сдружение имаме „Посланик на живота“, което един нов етап от развитието на нашата организация“, това заяви националният координатор на Сдружение SOS-ПТП Манол Тодоров.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

eighteen − 6 =