Съдът осъди на 2 год. затвор сериен крадец. Мъжът бил безработен, но самосиндикално направил 8 удара на плажа. Крадливият „гларус“ дебнел разсеяните туристи по време на среднощно къпане и обирал личните им вещи. Той успял да задигне доста неща, чиято обща стойност е 2 155 лв. Сред трофеите му са предимно мобилни телефони, дребни суми пари, ключове, сим карти.

За ударите той избирал оживени места до заведения на брега, в близост до спасителни постове. Използвал ги за прикритие. Кражбите извършвал след 22.00 ч. и часове след полунощ. Започнал в края на юни 2016-та до спасителния пост в близост до ресторант „Фиеста“. Тук след 22.00. успял да открадне от трима туристи телефоните им, както и около 600 лв. Две седмици по-късно той повторил удара на същото място, задигайки телефон и над 150 лв. Инцидентът е станал час след полунощ.

Крадливият „гларус“ действал предпазливо. За известно време почивал, а след това се преместил на друг „ловен“ спасителен пост. Обект на кражбите му станала вече плажната ивица до заведението „Остров Бали“. Този път ударил на камък, защото откраднал само дамски панталонки и потник. Явно в 22.00 ч., когато е извършил кражбата, е имало повече туристи на ивицата. Той изчакал да мине полунощ, преместил се до друг спасителен пост. Този път освен мобилен телефон попаднал и на марков часовник и други вещи за близо 500 лв. Ключ за офис, апартамент и кола се оказали също сред крадените вещи.

Окуражен от добрата плячка, гларусът се прибрал и за последно на 16.07 само за 10 мин., между 3 и 3.40 ч., „почистил“ шезлонг на до бар „Сакса Бий“. Откраднатият и от това място телефон и вещите в шезлонга за 560 лв.

Крадецът е осъден на 2 години затвор, които да изтърпи при първоначален „строг” режим.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fifteen − 2 =