Плетените на една кука килимчета, одеала, покривки за легла и столове на баба най-после си намериха мястото. И то е в гардероба на модерния мъж. Може да ви се струва шантаво, но е факт или поне така би трябвало да е заради модните тенденции. При това всичко е на една кука, със старинните плетки ажур и в стил пачуърк. Направо, шорти мечта.

Шантавата идея е на дизайнера Schuyler Ellers. Той решил да прекрои афганистански ръчно изработени винтидж покривки за легло в топли и удобни шорти и панталони за силния пол. Ellers е управител на магазин Lord von Schmitt в интернет магазина Etsy и създава новите облекла от рециклирани плетива на една кука, като събужда ентусиазма на ексцентричните.

“Когато се научих да плета, веднага разбрих, че трябва да създам нещо необикновено. Нещо, което не сте виждали преди”, казва дизайнерът.

“Опитах да плета и веднага заваляха поръчки от всички кътчета на планетата. За мен това е универсално облекло и всеки може да се запали по изработката му. С тези шорти може да си легнеш, а може и да отидеш на купон, защо не. Има не само шорти, но и панталони. Освен това е много еко – използват се стари одеала, които вече никой не слага по леглата си, или остатъци от прежди”, казва още Елес.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви