Без загуба в мачовете от Зона Тракия приключиха юношите до 14 г. на „Фрегата”. Възпитаниците на треньора Десислав Симеонов се класираха на първо място, оглавявайки крайното класиране с 12 точки. В мачовете от зоналното първенство „фрегатите” завършиха с баланс 112 реализирани попадения във вратата на съперниците срещу 42. С две точки по-малко на второ място се наредиха съгражданите им от „Албатрос”. В подреждането следват „Поморие” – 8 т., „Топлика” – 4 т. и „Труд”-0 т., който не игра в Поморие и не финишира.

Гол майстор с 31 гола стана Наско Грозев от отбора на победителите, а наставникът Десислав Симеонов бе номиниран за най-добър треньор.

В „златната” седмица попаднаха четирима хандбалисти на „Фрегата”. Това са Наско Грозев – лява свръзка, Мартин Николов – разпределител, Атила Хасан – дясна свръзка и Димитър Атанасов – пивот. Димитър Петков от ХК „Албатрос” бе обявен за най-добър вратар, а Димитър Димитров и Иван Стойчев /и двамата от Поморие/ са най-добро ляво и дясно крило.

Държавният финал за юноши младша възраст до 14 г. ще се състои в Бургас през месец юни.

Със спечелването на зоналното първенство първенецът „Фрегата” загря за предстоящия турнир за Купа „Димитър Гурбалов”. Традиционната надпревара ще се проведе тази събота и неделя, 22 и 23 април, в зала „Младост”.

Резултати от четвъртия заключителен турнир в Поморие: Фрегата – Поморие 14:6, Поморие – Албатрос 9:15, Албатрос – Фрегата 14:18.

снимка: BurgasNews

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви