Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Сашо Щ. (на 48г. от гр.Сунгурларе). Той е подсъдим за това, че на 18.05.2016г. на бензиностанция в кв.“Възраждане“, в гр.Карнобат, дал подкуп от 20 лв. на полицай. Той му казал „това е за акта“.

Сашо управлявал товарен камион с неработещ заден габарит. С даването на подкупа, той се надявал да избегне не само акта, но и проверка за алкохол.

Подсъдимият шофирал паркирал на бензиностанцията. В този момент полицейските служители, които били на мястото забелязали, че габаритът на товарния автомобил не работи. Те видели, че Сашо Щ. слиза от камиона и се отправя към намиращия се в близост търговки обект. Последвали го.

Обяснили му, че трябва да го проверят поради техническата неизправност в габаритите. По време на разговора у полицаите се появило съмнение, че подсъдимият е консумирал алкохол.

Докато единият от тях проверявал данните на Сашо Щ. в служебния си автомобил, към него се приближил подсъдимият и пуснал една банкнота от 20 лв. през прозореца на колата. След това изрекъл думите „това е за акта“. Сашо Щ. бил задържан незабавно.

Окръжен съд –Бургас е насрочил заседанието си за 25.04.2017г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви