Един полицай загина, а двама бяха ранени при престрелка на бул. „Шанз-Елизе“ в центъра на Париж малко след 21:00 ч. местно време. Пострадала е леко и туристка. Въоръжен с автоматично оръжие мъж е спрял с автомобил в близост до паркирана полицейска кола и е открил огън по нея. В резултат на завързалата се престрелка нападателят е бил ликвидиран на място, но френската полиция предполага, че той е имал съучастник, който се е укрил от местопрестъплението.

Властите са започнали следствени действия като основната версия, по която работят е за терористично нападение. Френската полиция издаде заповед за арест на издирвания втори заподозрян за нападението на бул. „Шанз-Елизе“. Съобща се, че издирваният е пристигнал във Франция с влак от Белгия.

Групировката „Ислямска държава“ пое отговорност за извършената атака.

Нападателят е 39-годишен гражданин на Франция, предава AFP, като се позовава на свои източници. Той е бил осъден на 15 години затвор през февруари 2005 г. за три опита за убийство, включително срещу полицейски служители.

По-рано от прокуратурата в Париж заявиха, че стрелецът е бил идентифициран, но неговото име няма да бъде официално оповестено, докато следователите не установят дали е имал съучастници.

Фокус

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви