Пожар е избухнал в ресторант „4 you“ в Слънчев бряг, в който миналото лято беше прострелян Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, съобщиха от полицията. Огънят е лумнал във вътрешната част на партера. Съобщението е получено около 23 часа в Районното полицейско управление в Несебър. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и четирима огнеборци. Установено е, че обгоряла дървената конструкция, с която е защитено неработещото през зимните месеци заведение. При извършения първоначален оглед не са намерени следи от запалителен продукт. На записите от охранителните камери обаче се вижда, че огънят е предизвикан от двама мъже с качулки. Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието. Причините за инцидента се изясняват. Водещата версия на разследващите за сега е умишлен палеж.

 

Управител на ресторанта е Божидар Георгиев – Божо Кравата. След престрелката той беше сочен като основен враг на Очите.

Инцидентът се случи на 9.06.2016 г. в началото на активния летен сезон. Цяло темата с престрелката беше водеща не само за медиите. Тя прикова вниманието и на силовото министерство. Взеха се допълнителни мерки. А проверките на МВР тогава бяха засилени.

По надзора и ръководството на Районна прокуратура – Несебър е започнало досъдебно производство  срещу неизвестен извършител за това, че на 20.04.2017г., около 22.50ч., в  Слънчев бряг запалил имущество със значителна стойност – питейно заведение „Фор – Ю“ /престъпление по чл.330, ал.1 от НК/. Това уточняват от РП-Несебър.
      
До момента са извършени два огледа на местопроизшествието ( в тъмната и светлата част от денонощието), разпити на свидетели,  установява се имало ли е застрашени хора от настъпилия пожар. Ще бъде назначена  и  пожаро-техническа експертиза, която да установи причините за възникването на пожара и размера на причинените  щети.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви