Дългата зима и студената пролет тази година ни изкарват от нетърпение. Всеки чака да се стопли и лятото да изпревари дори прогнозата за времето. А зевзеците се шегуват, че времето не се стопляло, защото още не сме отслабнали достатъчно. Здравословно умерено хранене и редовни тренировки са ключът към здравето и хубавата фигура. И все пак за да сработят се изисква някакво време.

Затова може да приложите следните трикове да прикриете излишните мазнинки и да изглеждате по-слаби и привлекателни в очите на другия пол. Нищо чудно да предизвикате и топлото време.

По-дребни шарки

Не само, че едрите шарки привличат нежелани погледи и ви карат да изглеждате като клоун, но и фокусират вниманието върху недостатъците. Заложете на по-прости и дребни десени, в които погледът се размива и не подчертават (не)преднамерено части от тялото, които не искате.

Тъмни цветове

Дамите знаят най-добре! Тъмните цветове оптически издължават. Затова, ако имате излишни килограми за криене, не залагайте на бежово, резедаво, светлосиньо или сиво, а по-скоро на черно, тъмнокафяво/зелено/сиво/синьо.
Още по темата

Детокс на гардероба

Не поглеждайте към плисираните панталони. Плисето в областта на талията и чатала е добавен плат, който леко издува. Избягвайте подобни кройки с набръчкани елементи.

Не загащвайте ризата

Носете ризата си върху панталоните/дънките. Внимавайте обаче за следното: тя не трябва да е прекалено дълга и да ви седи като блузон; трябва да е с права кройка; да е от материя, която не се разтяга и в никакъв случай не слагайте отгоре елеци, пуловери и т. н., които само ще я „сплескат“ и ще подчертаят това, което се опитвате да скриете.

По-малко копчета

Ако имате коремче, смело заложете на дрехи, които имат по-малко копчета. Закопчаните копчета подчертават силуета! Носете ризите си с разкопчани горни 2-3 копчета, ако обстоятелствата го позволяват. Това визуално кара дрехата да изглежда по-свободна и отваря горната ѝ част, което пък прави тялото по-симетрично.

Забравете за контраста

Намалете до минимум контраста между горната и долна част на тялото. Панталони каки и тъмна риза, ще отрежат торса ви наполовина. Същата риза с тъмносиви панталони обаче ще ви издължи оптически.

Същото е с аксесоарите – черен колан, особено с голяма тока, върху светли панталони, буквално отрязва тялото. Избирайте минималистични аксесоари и то в тоналността на дрехите.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви