Зала „Младост“ отговаря на европейските критерии за най-престижния турнир – Шампионска лига, но трябва да бъдат направени известни реконструкции, които стартират в най-скоро време.

„Ще увеличим капацитета на залата със седящи места. Ще направим също ремонт на отоплението, съблекални и бани. Така ще обновим спортното съоръжение и то ще бъде пригодно за Шампионска лига. Така ще играем в Бургас и ще имаме подкрепата на нашите фенове, което е най-важното“, коментира за bgvolleyball.com мениджърът на „Нефтохимик 2010” Огнян Томов. В зала „Младост“ седящите места са 1000.

По-рано изпълнителният дирек¬тор на ОСК Лукойл Сашо Ве¬зенков изрази изненадата си от новината, че бургаската зала не отговаря на изискванията на CEV за домакински мачове на ниво Шампионска лига. Той обаче беше категоричен, че ръководството на клуба ще направи максималното, за да не се налага отборът да играе във Варна.

„Смисълът на едно наше участие в Европа е именно в това – хората да гледат силен волейбол в Бургас. Ако ще ходим във Варна или пък в София, тогава се губи целият замисъл. „Нефтохимик” е градски отбор, той си е на Бургас. Това не е „Левски” или ЦСКА, за да има фенове в цялата страна и да не е проблем да играят на различни места. Смятам, че критериите като височина на залата (минимум 9 метра), както и ширина и дължина (25 на 37) сме ги покрили. Остават само трибуните. С преустройство бихме могли да увеличим капацитета до 1500, за да стане кокетна и хубава зала. Ако го направим, съм уверен, че ще ни допуснат. Ще направим максималното, за да не се местим“, коментира пред „Тема спорт” Везенков. Той уточни, че тепърва предстоят разговори с президента на клуба Валентин Златев за цялостната визия на бургазлии през следващия сезон.

Според документацията на CEV минималният капацитет за срещите от първи, втори и трети кръг на квалификациите е 2000 или повече седящи места. За двубоите от груповата фаза и елиминациите той нараства на 3 хиляди или повече, а този за финалната четворка, която този сезон ще се проведе в Рим, е за 5000 или над тази бройка.

снимка: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви