Бургаският районен съд наложи общо наказание от 8 години затвор, при първоначален строг режим на Васил Ч.

Съдът призна подсъдимия за виновен в това, че на неустановени дати през м. Юни 2016 г. и на 19.06.2016 г., в гр. Бургас, к-с „Меден рудник“, при условията на продължавано престъпление, извършил действия на полово удовлетворение с лице от същия пол – Д.Д., на 15 години от гр. Бургас, чрез употреба на сила и заплашване.

Същото деяние и със същото лице той извършил и на 08.07.2016 г.

Освен това Васил Ч. бе признат за виновен от съда и в това, че на 08.07.2016 г., в гр. Бургас, к-с „Меден рудник“, при условията на реална съвкупност с предходните деяния, откраднал чужди движими вещи за 60 лева от владението на Х.Г. За целта употребил сила и заплашване.

Бургаският районен съд, след като определи наказание от 6 години „Лишаване от свобода“ на Васил Ч., увеличи присъдата на 8 години „Лишаване от свобода“, на основание чл. 24 от НК. Съдът съобрази присъдата с тежестта на извършените от подсъдимия престъпления, високата обществена опасност на дееца. Васил Ч. е извършил престъпленията в изпитателния срок на условна присъда за престъпно осъществяване на полов акт с лице от женски пол, ненавършило 14 години. Съдебната инстанция отчете като мотив в своята присъда многобройността на извършените деяния от Васил Ч.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред Окръжен съд – Бургас в 15-дневен срок.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви