KODAK Digital Still Camera

Всички 13 кметове на общини в област Бургас официално положиха подписи и се включиха в създаването на Организацията за управление на туристическия район (ОУТР). Това разкри днес Живко Табаков, общински съветник от ДБГ (РБ) и председател на Постоянната комисия по туризъм към местния парламент.

„На последната си сесия община Царево прие последния подпис, което значи, че от 13 общини имаме 13, които са делегирали правата на кметовете и са казали „да“ на този туристически продукт. Още следващата седмица лично ще внеса документите в Министерството на туризма и очаквам до 3 месеца ние да имаме туристически район„, каза той. Именно Табаков пое инициативата за реализация на концепцията на територията на област Бургас, още с влизането си в местния парламент.

Той днес взе участие в 15-ата туристическа борса „Вашата Ваканция 2017″ в Бургас. „Искрено се надявам догодина на такива изложения Община Бургас да се представя на голям щанд „Южно Черноморие“ с всички останали общини от района, като един унифициран продукт. В момента Малко Търново, Карнобат и Айтос ги няма. Преди дни за първи път се създаде първия туристически район „Родопи“, искрено се надявам втория в България да бъде нашия“, завърши той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × 3 =