На Капитан Андреево задържаха 5-ма германци, заподозрени в тероризъм

Мерките са изпълнени от компетентните органи

0
290

Петима германски граждани, единият от които непълнолетен, са били задържани на ГКПП – Капитан Андреево на 12 април, при съвместни действия на служители на МВР и ДАНС. Чужденците са пътували с влак от Букурещ за Истанбул. Те са с наложена от германските власти забрана да напускат територията на Германия.

Присъствието на чужденците на територията на България е оценено като представляващо заплаха за националната сигурност по смисъла на чл. 4, ал. 1, т. 11 и 13 от Закона за Държавна агенция „Национална сигурност”. Предприети са незабавни действия по задържане на четиримата пълнолетни за срок от 24 часа на основание чл. 124 б, ал. 1 от ЗДАНС, във връзка с престъпления по чл. 108 а, ал. 7 и чл. 109 от Наказателния кодекс. Непълнолетният е предаден на служители от Дирекция „Социално подпомагане” до предаването му на членове на семейството му в Германия.

Със заповед на председателя на ДАНС на четиримата пълнолетни са наложени принудителни административни мерки „експулсиране” и „забрана за влизане в Република България”.

Мерките са изпълнени от компетентните органи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here