В рамките на два дни колоездачи от цялата страна ще се състезават по улиците на Бургас. На 22 и 23 април КК „Черноморец” ще бъде домакин на колоездачното състезание за Купа Бургас, в което ще се включат момчета, юноши младша, старша възраст и Мастерс.

В първия ден, в събота, надпреварата ще стартира от 13.30 ч. с колокритериум по бул. „Демокрация”. Обиколките ще са около турското консулство. По регламент момчетата ще въртят 9 обиколки /9 км/ със спринт на всяка трета обиколка.

При юноши младша възраст състезанието ще се проведе по следния начин: От първа до 20 – та обиколка последният състезател, преминал финалната линия, напуска състезанието. Следва финален спринт, като класирането е по реда на пристигане.

При юноши старша възраст е от 1-ва до 30-та обиколка, а състезател, преминал финалната линия на всяка втора обиколка, напуска състезанието.

В Мастерс състезанието е от първа до 20-та обиколка – последният състезател, преминал финалната линия, напуска състезанието.

В неделя, 23 април, е колокритериумът по алеите на Морската градина. Стартът е в 11.00 часа пред Флората, с дължина на обиколка 1400 м. Момчетата трябва да преодолеят девет обиколки, юноши младша възраст – 15, юноши старша възраст – 21 обиколки и Мастърс – 15 обиколки, всички възрасти със спринт на всяка трета обиколка.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви