KODAK Digital Still Camera

Тазгодишното издание на „Вашата Ваканция“ дава отлична възможност да се представи потенциалът на голям брой български общини като туристически дестинации и дейността на редица специализирани компании, които предлагат широка палитра висококачествени услуги в сектора. Това каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева по време на откриването на туристическото събитие. Тя допълни още, че на борсата се представят над 35 водещи туроператори и турагенти, хотелиери и ресторантьори, производители и дистрибутори на продукти за туризма, рекламни агенции, информационни центрове, паркове и резервати, учебни заведения, неправителствени организации, културни институти и др.

15-ата туристическа борса „Вашата Ваканция 2017“ – един от утвърдените форуми за обмен на опит и успешни практики в туристическата индустрия, който се провежда под патронажа на Министерството на туризма и натрупа много добри традиции, каза още Ирена Георгиева и коментира, че  тази година лайтмотивът на експото откроява ролята на общините за привличане на повече туристи и за устойчивото развитие на отрасъла чрез внедряване на повече иновации. По думите й Бургас е отличен пример за начина, по който се представят възможностите на местния туризъм и този опит ще бъде показателен за останалите участници.

Заместник-министър Георгиева акцентира, че за 2016-а в категоризираните места за настаняване с поне 10 легла в Бургаска област са реализирани над 9,2 млн. нощувки, което е близо 22% повече от предходната, а приходите от тях са над 444 млн. лв. – 23% ръст. През месец май 2016 е отчетен 29% скок на туристите, а през септември близо 25% увеличение, което говори за реално удължаване на сезона. Тя коментира, че се наблюдава завръщане на немските гости с ръст от 30%, а италианските с 60%. Двойно повече са били българските туристи през минала година. Георгиева посочи, че прогнозите могат да бъдат надхвърлени през настоящата година.

В откриването на туристическата борса „Вашата Ваканция 2017“ участва областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и други официални лица, зам.-областаният управител Севдалина Турманова, зам.-кметът Йорданка Ананиева, шефът на пристанище Бургас Диян Димов и други.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × 3 =