Полицията в САЩ организира мащабно издирване на убиец, който застреля случаен минувач и след това пусна видеозапис с убийството във „Фейсбук“. Заподозреният е 37-годишният Стив Стивънс. Според властите, които разпространиха и негово описание, той е въоръжен и много опасен. Те предупредиха и съседните на Охайо четири щата за особена бдителност.

Чернокожият убиец застреля хладнокръвно 74-годишния Робърт Годуин на улицата, докато възрастният мъж се връщал у дома след празнична великденска вечеря. Във видеото се вижда, как Стивънс или друг едър чернокож мъж с брада в бял автомобил „Форд“ с временни регистрационни номера спира до жертвата, след което излиза от колата и убива случайния минувач с изстрел в главата.

„Убих 13 и сега действам за 14, докато говорим. Карам наоколо и удрям копелетата, човече. Тъкмо свалих един”, коментира убиецът пред камерата на телефона си докато извършва зверския акт. Полицията посочи, че все още не е потвърдила това, че мъжът е убил и други преди Робърт Годуин.

Социалната мрежа „Фейсбук” свали видеозаписа незабавно. „Това е ужасно престъпление и не позволяваме подобни неща да се публикуват във „Фейсбук“, се казва в изявление на компанията.

Майката на заподозрения убиец коментира пред Си Ен Ен (CNN), че му се е обадила след като е научила за видеото. Той ѝ казал, че стреля по хора, защото се бил скарал с приятелката си. Полицията съобщи, че въпросната приятелка е под охрана на сигурно място. Обявена е награда от 50 000 долара за всеки, който помогне със залавянето на Стивънс.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви