Ръководството на волейболния „Нефтохимик 2010” , според изпълнителния директор Сашо Везенков, има сериозни амбиции за развитие на клуба и през следващия сезон. Пред новия шампион предстои защита на купата на България, а най-сериозното изпитание ще е участието му в квалификациите на Шампионската лига.

След триумфа над „Монтана” в зала „Младост” снощи, изпълнителният директор на ОСК Лукойл Сашо Везенков потвърди, че със спечелването на титлата проектът „Нефтохимик 2010” трябва да претърпи още по-сериозно развитие. Амбициите на ръководството са пробив в Шампионската лига.

„Целта е постигната – ние сме шампиони. Говорили сме с президента, благодарим на Валентин Златев и на Лукойл за това, което направиха за отбора, за подкрепата. Сигурен съм, че ще опитаме тази година да играем в Шампионска лига. Това, което направи Дупница през последните години, не носи резултат. Това не е от полза на волейбола – да губиш всички мачове с 0:3. След турнира за Купата, който е след две седмици, започваме този проект, за който говорим от доста време. Дали ще останат тези играчи – е въпрос на преговори. Утре се появява отбор от Иран, от Южна Корея или от Русия, който дава пари, които са нереални и не отговарят на това, което може ние да дадем. Шампионска лига е доста сериозно предизвикателство и след като обсъдим всичко, след като видим с какви финансови параметри ще разполагаме, ще говорим с момчетата”, каза Сашо Везенков, който беше изключително щастлив от успеха.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви