Стотици бургазлии посрещнаха Великден пред храм „Св.св.Кирил и Методий”. Сливенският митрополит Иоаникий отслужи вечерното богослужение за Възкресение Христово в храм-паметник „Св. Александър Невски”, което включи Пасхална утреня и Златоустова литургия. Хората запалиха свещички от Благодатния огън, които щастливо откараха по домовете си.

На празничното събитие присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов и зам.-кметът по „Култура и образование” в Бургас Йорданка Ананиева.

„Пожелавам Ви здраве, щастие и любов – към живота, семейството, ближния, родния град, България, света. Нека тези празнични дни ни заредят с енергия, за да се справяме с позитивизъм с предизвикателствата, да имаме отворени сетива за красивото, да оценяваме всеки миг от живота.

Нека имаме Вяра – защото тя е тази, която ни води напред и ни помага да се изправяме, когато паднем, и Надежда – защото ни дава светлата енергия на оптимизма. Великден посява в човешката душа именно Вяра и Надежда, а всичко, което е посято напролет, расте силно и цъфти красиво.

Великден ни учи да жертваме нещо от себе си, за да помогнем на другия. Просперират общностите, които изповядват и прилагат тази философия. Аз знам, че бургазлии сме такива хора – съпричастни към болката на страдащите и нуждаещите се, помагащи. Ако го показваме, ако правим това по-често, ще стане по-голяма силата ни да променяме света около нас. Нека чудото на Възкресението огрее всеки бургаски дом.Честит празник!„, споделя във великденски поздрав кмета Николов към всички бургазлии.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × three =