Петима души се издирват във връзка с нападението над журналисти на Нова телевизия. Това обяви в ефира на медията заместник-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев. Знае се кои са нападателите, но те все още не са задържани. Белчев потвърди, че те са охранители. Органите на МВР достатъчно активно извършват своята дейност, обясни Беличев. По мнението му скоро ще има резултат по този случай.

Образувано е досъдебно производство за хулигански прояви и за нанесена телесна повреда, както и за грабеж с използвана сила. Прокуратурата не проявява толерантност към подобни прояви, категоричен бе Беличев и увери, че нападателите ще понесат цялата строгост на закона. От 5 до 10 години лишаване от свобода са максималните санкции, които могат да понесат нападателите. Те не са с криминални прояви към момента.

Инцидентът стана на магистрала „Тракия“. Жертви на агресията на пътя станаха репортер и оператор на Нова телевизия. Агресорите взели и телефона на журналиста. Те помислили, че с телефона се прави запис на инцидента. Момчетата били много, яки и едри. Най-вероятно са охранители.

Нападателите спрели с колите си така, че е спряно цялото движение на магистралата. Никой не помогнал на атакуваните журналисти. Само това, че им е обяснено, че нападаните са от Нова тв е спряло по-сериозен инцидент.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви