Ако позвънят на вратата ви с въпрос дали ползвате интернет, не се учудвайте. Прави се преброяване. В периода април – май 2017 г. Националният статистически институт (НСИ) провежда наблюдение „Използване на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата през 2017 година”. Целта на изследването е да измери нивото на развитие на информационното общество в България. Изследването се провежда във всички държави – членки на Европейския съюз (ЕС) чрез общ хармонизиран въпросник, което ще позволи получената информация да бъде международно съпоставима на европейско ниво.

В област Бургас наблюдението ще се проведе в градовете: Бургас, Айтос, Ахтопол, Карнобат, Несебър, Обзор, Поморие, Приморско, Средец, Сунгурларе и в селата: Билка, Добромир, Манолич, Мъглен, Планиница, Равда, Рудник, Русокастро, Страцин, Суходол и Черково. Ще бъдат анкетирани 300 домакинства, които са включени в извадката на принципа на случаен подбор. Наблюдаваните домакинства ще бъдат посетени от анкетьори от отдел „Статистически изследвания – Бургас“, които ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро – Югоизток.

Съгласно Закона за статистиката получените при анкетирането данни представляват служебна тайна и могат да се използват само за статистически цели.

Повече информация за методологията и инструментариума на анкетното проучване „Използване на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата“ може да се намери на интернет страницата на НСИ на следния линк: http://www.nsi.bg/Информационно общество/.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви