На Велика събота /15.04/ от 10:30 часа най-малките ще могат да се включат в Арт ателие „ЦвЕтНо“, което ще се състои в галерия „Георги Баев“. Там децата ще имат възможност да се докоснат до магията на декупажа като техника и сами да сътворят уникални произведения на декоративно-приложното изкуство.

В същия ден от 11:00 часа в градинката до Часовника малчуганите ще могат да творят и в Арт ателие „Пъстър Великден“. Там ще ги очаква голямо Великденско дърво, което да бъде украсено с нарисувани от тях яйца от стиропор, листа и цветове от хартия и гнезда с пилета.

От 23:30 часа пред храм „Св. св. Кирил и Методий“, Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий и бургаското духовенство  ще  отслужат  Пасхална служба по случай Възкресение Христово.

Събитията продължават на  Великден с много музика и забавления. На площад „Св. св. Кирил и Методий“ от 11:00 часа публиката  ще има удоволствието да чуе изключително красиви ортодоксални мелодии от български и руски композитори, в изпълнение на Смесен професионален хор на слепите „Академик Петко Стайнов“, с диригент Петър Матев.

В 11:45 часа най- малките ще могат да участват в работилница за великденски кукли и надпревара за най-здраво и най-голямо великденско яйце.

В  12:30 часа на сцената на площад „Кирил и Методий“ ще излязат група „Горещ пясък“, които ще отпразнуват своя 25-ти рожден ден и ще зарадват публиката с концерт с участието на Тони Димитрова, Пени Ставрева, Николай Райнов и Стефан Неделчев, а водещ ще бъде Камен Воденичаров.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви