Гледайки снимката, ще ви е трудна да си представите как трима души ще се поберат в тази триколка. Начинът е следния. Вземете семейно ванче и го намалете три пъти, сменете му мотора с електрически и ще получите новата мини елколичка ZEV T3-1 Micro. Tази грозничка, напълно затворена триколка може да вози трима или пък да изпълнява успешно ролята на доставчик на пица или малки куриерски товари в града.

Машинката е производство на компанията West Virginia ZEV, която развива присъствието си при превозните средства с нулеви емисии с нарастващ брой предложения за електрически скутери и вече електромобили.

Ефективен, но не моден, е може би най-доброто определение за последния проект на компанията – електрическата триколка ZEV T3-1 Micro – един мини автомобил, предназначен за ежедневното ходене до работата или за търговски доставки.

Micro има само една седалка отпред, ръчна спирачка, предлага пълна защита срещу дъждовното време, има чистачка на стъклото отпред, а за топлото прозорците му могат да се свалят. Екстра е нелошата аудиоуредба, а отзад мама може да вози спокойно двете си деца до магазина, училището или детската градина. Може да вози и безгласникът в семейството – съпруга, при добро поведение от негова страна.

Както останалите модели от гамата на ZEV, това е захранвано с акумулатори мепесе, двигателят е с мощност 4 кВт (5.4 к.с.), с маслено охлаждане. Максималната скорост достига 50 км/ч, пробегът с базовия акумулатор е 80 км, а с опционалния литиев 112 км. Предлагат се и опционални варианти по избор на клиента с удължен пробег и специално подготвени акумулатори.

T3-1 Micro е електрически скутер в основата си и се кара по същия начин – с мотоциклетно кормило и без педали. В товарния си вариант машинката може да вози до 163 кг. Голямото предимство тук е, че в доста от държавите за карането му не се изисква книжка, а в други може да се кара с любителска, защото се квалифицира като мопед, за който не се изисква книжка или регистрация.

Другото му предимство е цената на фона на останалите подобни екологични мепесета – в базовото си изпълнение в Щатите се предлага за US$ 5490, а за варианта с удължен пробег с литиев акумулатор – за $8990.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви