Отборът на „Монтана” прекъсна победната серия на „Нефтохимик 2010” и постигна първи успех във финалните плейофи над бургазлии с 3:2 /27:25, 23:25, 25:22, 23:25, 15:12/. Двубоят беше много интригуващ, с много обрати, здрава битка от двете страни на мрежата и с невероятни спасявания. „Препъни камъчето” за „Нефтохимик 2010” се превърна сервиса, който този път не сработи и доведе до много брак.

„Монтана не ме изненада. Очаквах да играят това, което показаха. Поздравявам ги за успешния мач. Монтана не направи нищо повече от това, което показва през годината. Имаме страшно много резерви. На един основен елемент като сервиса – безобразно количество брак. При положение, че бъркаш толкова много сервиси, няма как да правиш разлика и да се надяваш на по-сериозен резултат. След като стигнахме до тайбрек с такъв баланс на сервис, означава, че показваме нещо, но не е това, което трябва да бъде”, каза след загубата треньорът на бургазлии Петър Дочев.

„Серията е дълга, това е първи мач на чужд терен. Отдавам грешките в сервиса и на адпатация към залата, защото и това е важно”, допълни той.

За „Нефтохимик 2010” Жани Желязков отбеляза 29 точки (7 блокади, 52 % в атака), Валентин Братоев – 17 (1 ас, 1 блокада, 45 % позитивно посрещане, 44 % в атака).

Вторият двубой от серията е днес, 12 април, отново от 18:30 ч. в зала „Младост” в Монтана. Играе се до три победи от пет мача.

снимка: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви