KODAK Digital Still Camera

Разследваме възможността строителни фирми да са замесени в трафика на мигранти в страната. Това каза Апелативен прокурор при Апелативна прокуратура Бургас Любомир Петров. Той допълни, че до този момент от категорично може да се каже, че няма подобни доказателства, но въпреки това разследванията вървели във всички възможни посоки.

Не е тайна, че трафиканти използват като прикритие строящата се ограда по границата с Турция и използват товарни камиони, натоварени с чакъл или други материали, в които в специални отделения се крият мигрантите. „Това е чист камуфлаж и е направено с цел, че полицаите няма да ги проверяват, защото на пръв поглед е натоварен със строителни материали“, каза още Петров.

Той също така сподели, че от прокуратурата в Царево се справя много добре с усилената им работа, свързана си мигрантския натиск. Незабавните производства, които са свързани с миграните се решавали за 2 дни и всички са осъдени. „Обикновено присъдите са условни, защото се касае за чужди граждани и не разполагаме с данни да са били съдени преди. Има и много осъдени трафиканти и наложени няколко ефективни присъди“, заяви Петров.

Относно купуването на гласове по време на изборите, Петров каза, че вече има влязла в сила присъда за мъж в Айтос. Лицето, купуващо гласове, е осъдено на 10 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. От апелативна прокуратура не пожелаха да коментира за коя партия е извършено купуване, но все пак споделиха, че тя не е влязла в парламента след изборите и не можело да се определи като „точно българска“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × 2 =