Този уикенд бургаския автомобилен клуб „Вромос” участва в две състезания провеждащи се успоредно през двата почивни дни. В първия кръг от националния шампионат по планинско изкачване край Шумен, участие записаха пилотите Петър Бакалов и Павел Шенков. Бакалов завърши четвърти в клас RC4.

Традиционно това е една  от най-конкурентните групи и въпреки доброто пилотиране на бургазлията, изчерпаните възможности на неговия автомобил и по-добрите технически параметри на съперниците му, не му позволиха да се пребори за нещо повече. Другия пилот в това състезание Павел Шенков записа убедителна победа в клас HC5, като впечатляващото в случая е той побежди 15 автомобила от по-горни класове и кубатури. В отборното класиране тима на АСК Вромос, се нареди на трето място.

В другото състезание край Трявна, офроуд пилотите на Вромос – Константин Чолаков / Ивайло Жеков, постигнаха убедителна победа (първи в класа и генералното класиране). В първия ден от състезанието екипажа вървеше на втора позиция, но благодарение на блестящите навигаторски умения на Жеков, тима се пребори за първата позиция.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви