Някои от мегазвездите на пистата проблеснаха по небосклона и кротко угаснаха. Други, за съжаление, останаха завинаги на нея – като символ на неутолимия стремеж към победа, дори с цената на живота. Но някои продължиха и след звездните си мигове да се занимават с онова, което безрезервно обичат – автомобилите. И продължават да им отдават всичко, на което са способни. А то никак не е малко! Такъв е и легендата на бразилския и световен автомобилен спорт – Емерсон Фитипалди

Точно 1,5 милиона долара ще струва всеки един автомобил от модела EF7 Vision Gran Turismo, създаден с активното участие на двукратния световен шампион във Формула 1 Емерсон Фитипалди и естествено, носещ неговото име. Легендарният бразилец е и основател на компанията, която създаде EF7, като според Automotive News, производствената серия на пистовия звяр ще е едва от 39 бройки.

Суперавтомобилът на Fittipaldi Motors дебютира през март на салона в Женева. Дизайнът му е дело на италианското ателие Pininfarina, а инженерно колата е развита от HWA – компанията, която е партньор на Mercedes в германския пистов шампионат DTM.

Купето на EF7 е от карбон, а автомобилът се задвижва от 4,8-литров атмосферен 8-цилиндров мотор с мощност 600 к.с., който работи с 6-степенна секвенциална трансмисия. Теглото на автомобила е 1000 кг., а все още няма данни за динамичните му показатели. Сглобяването на автомобилите е поверено на HWA в Щутгарт, като от Fittipaldi Motors заявиха, че всяка една от 39-те коли ще бъде в различна цветова гама и няма да има повторения.

С други думи, Фитипалди няма от какво да се срамува. При това, почти „за без пари“.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви