Президентът на САЩ Доналд Тръмп е наредил нападението с 59 ракети срещу Сирия, след като дъщеря му Иванка туитнала, че е ужасена и с разбито сърце след зверската химическа атака в страната, съобщава „Дейли мейл“.

Според спекулации във Вашингтон туитовете на Иванка може да са довели до промяната в душата на баща ѝ, пише изданието. Белият дом обвинява политиката на Барак Обама в Сирия за жестокостите на Башар Асад, отнели живота на десетки хора.

Иванка Тръмп, която работи като неплатен съветник на президента, била особено огорчена от снимките на обгазените деца в сирийския град Хан Шейхун. Часове по-късно последва атаката, за която Иванка похвали баща си.

Смяната на режима в Сирия е един от приоритетите на администрацията на Доналд Тръмп, каза постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли, цитирана от Ройтерс.

Тя допълни, че не вижда възможност за намиране на политическо решение. Хейли разкри, че президентът Тръмп обмисля нови санкции срещу Русия и Иран заради подкрепата им към Дамаск.

Военни командири на Москва и Техеран в Сирия обявиха, че ударът на САЩ е прекрачване на границата на допустимото и отсега нататък ще реагират със сила на всяка нова агресия и ще увеличат подкрепата си за режима на Асад.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

12 + 11 =