Снимката е илюстративна

Каналджия, превозващ мигранти, е задържан от на изхода на кв. „Крайморие“, на около 50 м. от пътя Созопол – Бургас, съобщиха от полицията. За проверка е спрян товарен автомобил „Нисан Примастар“, със софийска регистрация, управляван от криминално проявения И.К., 37-годишен от София.

В превозното средство са открили общо 14 нелегално преминали границата на България мъже, самоопределили се за афганистанци и пакистанци. И.К. е задържан за срок от 24 часа, като срещу него е образувано бързо полицейско производство за каналджийство по чл. 281 от НК. С прокурорско постановление задържането му под стража е удължено за срок до 72 часа. Нелегално преминалите са предадени на служители от сектор „Миграция“. Предстои настаняването им в специализиран център.

Акцията е осъществена от служители от група „Престъпления, свързани с незаконното пребиваване или преминаване на чужденци в страната“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас съвместно със служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и сектор „Специализирани полицейски сили“ към ОДМВР – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fourteen − three =