Възпитаниците на Гергана Апостолова-Костово се завърнаха с два златни, три сребърни и четири бронзови отличия от провелото се в Монтана отворено Държавно първенство по киокушин карате за мъже, жени, девойки и ветерани.
От клуба на двукратната световна шампионка на ката, със златото се окичиха Живко Желев и Събина Жекова. Носители на среброто станаха: Валентин Желев, Ния Петрова и Николай Пенев. Бронзови медали спечелиха: Роман Антоненко, Добромир Янев, Кирил Домрачев и Станислав Дюлгерски. На четвърто място се класираха: Артьом Прудников, Антония Колева и Станислав Комитов.

В първенство участваха 71 каратеки, възпитаници на клубове от Пловдив, Бургас, Айтос, Ямбол, Силистра, Варна и Монтана, членове на БКА – ИКО България, оглавявана от световния шампион Шихан Емил Костов.

В състезанието участваха и национални състезатели от Сърбия и Черна гора. Сред официалните гости беше президентът на Сръбската киокушин федерация – Сенсей Зарко Петкович.  Съорганизатор на мероприятието бе клубът – домакин „Монтана” с председател Сенпай Петко Енчевски.

Преди финалните срещи се състояха демонстративни боеве между състезатели на Сърбия и България, шампиони при децата в национални първенства, сред които бяха и възпитаници на бургаския клуб „Киокушин Спирит”.

Бяха раздадени много награди, сред които и традиционните специални призове. Награда за „най-техничен състезател“ на първенството бе връчена на бургазлията Богомил Костов от СК „Ичи Геки” /Варна/, а награда за „най-голям боен дух“ спечели Събина Жекова от СКК „Киокушин Спирит” /Бургас/. С купата на гр. Монтана бе удостоен възпитаникът на клуба домакин – Марин Енчевски.

През настоящата седмица предстоят нови предизвикателства за бургаските каратеки. В сряда двама от състезателите на „Киокушин Спирит” заминават с Гергана Апостолова за Япония, където ще се проведе 6-тото Световно първенство за мъже и жени, и МеждународнопПървенство за деца, юноши, девойки и ветерани.

Националният отбор на БКА – ИКО България ще бъде воден от световния шампион – Шихан Емил Костов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви