Председателят на Висшия мюсюлмански съвет у нас Недим Генджев смята, че до няколко години ще има Кюрдска независима държава, а кюрдско-турската война, която вече е започнала, ще накара много хора да тръгнат към България и Европа.

В „Здравей, България“ по NOVA той коментира още намесата на Дианета у нас и референдума за президентска република в южната ни съседка, който ще се проведе в неделя.

„Искам да поздравя президента Радев за неговата принципна позиция, както и Ахмед Доган за писмото, което написа за референдума в Турция. Искам да поздравя и българските мюсюлмани, че не се поддадоха на агитацията на партия ДОСТ и не я избраха в парламента, бяха първите думи на Генджев в студиото.

Той отново сподели, че Турция не спира да се намесва в религиозните въпроси в страната ни: „Наистина от няколко години в основните джамии в България има около 94 имами, които бяха назначени от Турция, от Дианета (министерство на вероизповеданията на Р. Турция).

Ние сме българско мюсюлманско изповедание, а турски служители получават заплата и обслужва нашите джамии. Преди известно време ДАНС изгони няколко имами, но веднага цъфват други на тяхно място“.

Относно референдума, който предстои в Турция Недим Генджев сподели: „Говорих с Ахмед Доган по телефона и той ми каза, че е много загрижен за референдума. Според него последствията за България и за Европа може да са тежки”.

По думите на Генджев Ердоган е дал турско гражданство на 3 млн. бежанци. „След като му бъдат дадени такива правомощия, ще последва Кюрдско-Турска война. Тя вече е започнала”, смята той. Според него

до три години ще се образува независима кюрдска държава – Кюрдистан.

„Ще вземат територия от Ирак, от Турция и от Сирия. Това е неминуемо”, заяви още Генджев. Той е категоричен, че след започването на тази война много хора ще тръгнат към България и Европа.На въпрос трябва ли да има уседналост, за да гласуваш на изборите у нас Генджев отговори, че е съгласен с това.

„Не може да плащаш данъци в Германия и да решаваш моята съдба тук, в България”, каза той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви