По случая е образувано бързо производство
По случая е образувано бързо производство

Истински холивудски екшън се е разиграл на кръговото кръстовище на улиците „Проф. Якимов“ и „Стефан Стамболов“. Полицейски служители от ОДМВР – Бургас получили сигнал за водач, управляващ лек автомобил „Сеат Толедо“, с бургаска регистрация, без шофьорска книжка, съобщават от полицията. Колата е забелязана, като на водачът й – криминално проявения и осъждан Г.В., 32-годишен от Бургас е подаден пореден сигнал за спиране със стоп-палка.

Г.В. отново не се подчинил, като заобикаляйки спрелите пред него МПС-та от страната на бетонната преградата, разделяща пътните ленти, с автомобила си „Сеат Толедо“ се насочил с висока скорост срещу служителите, създавайки реална опасност за живота и здравето им. Единият от тях заредил служебния си пистолет „Макаров“ със стоп-патрон и след неколкократни предупреждения, възпроизвел изстрел в безопасна посока.

Въпреки това 32 годишния Г.В. не се подчинил и за да не бъдат блъснати, полицаите отстъпили встрани. „Сеатът“ с висока скорост продължил да се движи в посока бул. „Стефан Стамболов“, навлизайки по бул. „Тракия“ в к-с „Славейков“. Последвалите го полицаи открили автомобила изоставен и заключен в района на бл. 55 в ж.к. „Славейков“. Г.В. е обявен за местно издирване, като около 19.30 ч. е задържан. Събраните по бързото полицейско производство материали са докладвани в Районна прокуратура – Бургас, като Г.В. е привлечен в качеството на «обвиняем» и с прокурорско постановление задържането му под стража е удължено за срок до 72 часа.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fourteen + fifteen =