Сградата в Бургас, където в продължение на 50 години е живял именития български композитор Георги Шагунов, капелмайстор на 24-ти пехотен черноморски полк, написал много произведения за прослава на България, има нужда от спешен ремонт. За това алармират от групата общински съветници на Реформаторски блок – Бургас в докладна записка до ОбС.

Придобитата от общината сграда и жилището, в което е живял Георги Шагунов били в много лошо състояние, особено покрива. В докладната се пише още, че предвид факта, че за цялостен ремонт и преустройство на жилището общината е изявила намерение да кандидатства с проект по Оперативна програма „Региони в растеж“, група дейности „Културна инфраструктура“, като за изготвяне на апликационна форма, възлагане на обществена поръчка и изпълнение на необходимите дейности е необходимо време, авариен ремонт поне на покрива на сградата ставал крайно необходим и неотложен.

В противен случай съществувал риск рушенето на сградата да продължи и да стане необратимо с всички последствия. Съсобственикът в сградата също изразил готовност да участва съобразно квотата на собственост в ремонтно възстановителните работи.

„Предвид кратките срокове, единствената възможност за бърза реакция е да бъде възложено на Общинско предприятие „Общински имоти“ да извърши спешните ремонтни работи със собствени сили и средства от бюджета си. Спешността на ремонтните работи, неизпълнението на които може да доведе до непоправими щети на обществен обект, какъвто естествено е предвидения „Дом на музиката““, споделят реформаторите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

19 − 11 =