Общински съвет – Бургас публикува обявление за подбор на кандидати за длъжността „председател“ на местния съвет по наркотични вещества. Това става две седмици след като ОбС освободи от поста Славейка Николова по предложение на кмета Димитър Николов. Като причини тогава бяха посочени, че Николова е водила неефективно службата.

Беше посочено, че тя не е организирала изготвянето и приемане от местния парламент на Общинска стратегия за борба с наркотиците за 2016 г. За одитирания период до 30 септември миналата година, както и месец и половина след това дейността на съвета не е планирана съгласно заложените стратегически за общината цели и липсват конкретно поставени задачи.

Срокът за подаване на документи от новите кандидати е до 26.04.2017, а самият конкурс ще се проведе в 2 етапа: подбор по документи и събеседване с кандидатите. Те следва да имат висше образование в областта на педагогика, психология или медицина, минимален стаж по специалността – 1 година, както и опит или специализация в областта на работа с подрастващи. Основно възнаграждение е в размер на 760 лв.

Освен председател, ОбС са публикували и обявление за секретар на ОСНВ-Бургас. Кандидатите следва да имат висше образование, владеене на чужд език и компютърна грамотност. Основното възнаграждение е 700 лв.

Възникването на трудовите правоотношение ще стане след произнасяне на решението на Общински съвет – Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

thirteen + 4 =