Николай Сотиров от „Бургас 64” спечели деветия мемориал „Александър Хаджипетров”. За втора поредна година състезанието се проведе в две турнирни групи: турнир „А” – шахматисти с индивидуален международен шахматен рейтинг равен и по-малък от 2199 и турнир „Б” – всички желаещи.

В турнир „А” Сотиров завърши с две ремита и пет победи. След него, също с по шест точки, но с по-лоши допълнителни показатели, останаха Росен Русев и Митко Илиев, Ангел Ангелов е четвърти. От младите надежди на шесто място е Цветан Стоянов, а седми е Валентин Вълев /и двамата с по 5 т./ Турнир „А” е валиден за български и международен рейтинг.

Новото попълнение в „Бургас 64” Деян Димитров спечели първо място в категорията за състезатели с рейтинг до 2000. Той завърши с 4 победи, 2 ремита, 1 загуба и общо 5 точки от 7 възможни. Кръг преди края Димитров си бе осигурил призовото място в своята група.

В група „Б” победител с 4,5 точки от 5 възможни е Радослав Димитров. На второ място с 3,5 точки е Вячеслав Тиличеев /Бургас 64/. На трето място е държавната шампионка за жени през м. г. – съотборничката му Нургюл Салимова с 3 точки.

В мемориала „Александър Хаджипетров”, провело се в Бургас, участваха 82 шахматисти от България и Гърция.

снимка: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви