ROSZKE, HUNGARY - JULY 09, 2015: Long lines at border crossing in Roszke, Hungary. Traffic jam at customs checkpoint between Serbia and Hungary.

От вчера по граничните пунктове има увеличаване на времето за изчакване в зоните на ГКПП. Причина за това е влезлият в сила Регламент 2017/458 на Европейския парламент и на Съвета за изменение на Кодекса на шенгенските граници

Регламентът въвежда извършването на системни /задължителни/ проверки на всички категории пътници, в това число и на гражданите на ЕС и техните документи за пътуване, при преминаването им през граничните пунктове.

Във връзка с това Главна дирекция „Гранична полиция” предупреждава, че е възможно увеличаване на времето за изчакване в зоните на ГКПП за извършване на тези гранични проверки.

Съгласно Регламента може да се допусне изключение от правилото за системни проверки на вътрешни сухопътни граници на държавите членки. На тези граници могат да се извършват несистемни проверки спрямо лицата, ползващи се от правото на свободно движение, съгласно правото на ЕС, основани на оценката на риска.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви