Едва ли съществува жена на тази планета, която да не е гледала поне един епизод на сериала „Сексът и градът“. Филмът си остава един от най-революционните и култови сериали. Трябва да признаем, че доста често сме се дразнили от изкривената и леко нереалистична картина, която ни се представя в него. И колкото и да отричаме, това дразнене може би е еманация на тайничкото ни желание да бъдем на мястото на Кари, която си купува най-новия модел на Manolo Blahnik, без да й мигне окото.

Е, последният епизод на сериала бе излъчен преди цели 13 години. Кои са най-големите заблуди, в които ни накара да повярваме през годините „Сексът и градът“?

Заблуда 1: Можете да поглъщате огромно количество храна и пак да си останете слаба. Да, ама не! Всяка себеуважаваща се жена знае, че след като навърши 20, всяка калория буквално й се лепи на дупето. Да не говорим изобщо за последиците от непрестанното тъпчене с джънк фууд и китайска храна…

Заблуда 2: Съвсем нормално е да си лягате с различен мъж всяка седмица (понякога и по-често, ако броим Саманта) и да нямате никакви проблеми с това. Честно казано, често сме се питали как издържаха тези жени и защо поне веднъж не им се отвори някой здравословен проблем при толкова много небезопасен секс. И колкото и да ни се иска, жените в реалния живот са все още много далеч от разпускането чрез секса така, както го правят мъжете – без чувства, когато поискат и само за спорта.

Заблуда 3: Секси, красиви, умни и богати мъже дебнат отвсякъде. Съгласни сме, че има много прекрасни мъже по целия свят, но и сме пределно наясно, че повечето от тях са като местата за паркиране – най-хубавите вече са заети, а останалите са неудобни и малки.

Заблуда 4: Ти си на 40 или 50, сама си, нямаш деца, плюс това не си първа хубост, но няма страшно – животът е безкраен низ от секс, алкохол, партита и скъпи тоалети. Какво друго ти трябва? Главната героиня Кари сякаш най-много ни накара да повярваме в това през годините. Тя не иска деца, не може да води сама финансите си, не може да готви, винаги се забърква в проблеми и накрая винаги страда. Но в реалността няма как да оцелееш, ако поне малко не се стремиш да се справяш сама, защото рано или късно ще ти се наложи. Всяко момиче, което е само в големия град, е наясно, че всекидневието далеч не е безкраен купон, полят с огромно количество коктейли.

Заблуда 5: Можеш да водиш охолен начин на живот само с дохода от една колонка в списание Vogue. Кари винаги пишеше за едно и също – интимния си живот. А всяка нейна статия започваше с „Мислите ли, че…“. Въпреки това беше изключително популярна на журналистическото поприще и кариерата й растеше стремглаво. И с дохода от една колонка в престижно списание си позволяваше маркови дрехи, обувки – задължително над 400 долара, хубав апартамент в центъра на Манхатън и огромен дрешник. Същевременно Миранда, която е адвокат, не можеше да си позволи жилище в центъра, а й се наложи да се премести в предградията. Доста абсурдно, не мислите ли?

Заблуда 6: Принцът винаги се връща! За финал на целия ни разюздан живот – принцът, който през цялото време е бил задник, се завръща! И не просто се завръща, а ни предлага брак и от бохем и егоист се превръща в прекрасен съпруг. Той разби сърцето на Кари поне 5 пъти, ожени се, заряза я на собствената им сватба, но 7 години по-късно осъзна, че тя е жената на живота му… Колко романтично и… приказно. Но прекалено глупаво и странно, за да бъде истина.

И въпреки всичко накрая с трепет ще признаем – дори да е създал толкова фалшиви представи на жените, „Сексът и градът“ остава завинаги в сърцата ни! Защото всички тайничко вярваме в максимата, че: „Може би някои жени не се нуждаят да бъдат укротявани. Може би те трябва да препускат на свобода, докато намерят някой толкова див, че да препуска заедно с тях.“

avtora.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви