„Ислямска държава“ обяви, че Съединените щати затъват и са „под управлението на идиот“, предаде Ройтерс. В първия коментар на джихадистката групировка по адрес на Доналд Тръмп след влизането му в Белия дом нейният говорител Аби ал Хасан ал Мухтар казва: „Америка, ти затъваш и няма спасител; и ти ставаш плячка на войниците на халифата във всяка част на земята; ти фалираш и признаците за твоята смърт са видими за всяко око“.

В аудиоклипа с гласа на Мухтар, разпространен от мрежата за съобщения „Телеграм“, се чува още: „Не са нужни повече доказателство от факта, че ти си управлявана от идиот, който не знае какво представляват Сирия или Ирак или ислямът“.

„Умри от злоба, Америка, умри от злоба. Страна, в която млади и стари се надпреварват да загинат в името на Бога, няма да бъде победена“, заключава говорителят на ИД.

Тръмп е обявил, че победата над ИД е приоритет в неговото президентство. Подкрепяни от САЩ сили се опитват за изтласкат бойците на ИД от два бастиона на групировката – Мосул в Ирак и Рака в Сирия, припомни Ройтерс.

БТА

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five × 3 =